Η ενδοβλαβική θεραπεία κορτικοστεροειδών είναι μια μέθοδος έγχυσης ενός διαλύματος στεροειδούς σε πάσχων δέρμα, με στόχο τη βελτίωση της εμφάνισης του ή τη μείωση συμπτωμάτων, όπως κνησμός ή πόνος. Η έγχυση στο δέρμα είναι πιο αποτελεσματική σε σχέση με την επάλειψη κρέμας ή αλοιφής και η δράση της περιορίζεται τοπικά στην περιοχή εφαρμογής, χωρίς να έχει τις συστηματικές επιπτώσεις της εκ του στόματος θεραπείας.

Η ενδοβλαβική θεραπεία με στεροειδή είναι μια ασφαλής διαδικασία, που δεν οδηγεί σε αύξηση βάρους ή τριχοφυία. Η ποσότητα του στεροειδούς που εγχύεται σε κάθε θεραπεία είναι μικρή και ο κίνδυνος απορρόφησης στην κυκλοφορία του αίματος εξαιρετικά χαμηλός. Το στεροειδές παρασκεύασμα που χρησιμοποιείται πιο συχνά σε αυτή τη διαδικασία αυτή ονομάζεται ακετονίδιο τριαμκινολόνης.

Η δράση των στεροειδών στην καταστολή της φλεγμονής και στην ελάττωση της ποσότητας του κολλαγόνου είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στην θεραπεία παθήσεων του δέρματος όπως οι υπερτροφικές ή χηλοειδείς ουλές, η κυστική ακμή, η γυροειδής αλωπεκία, ο δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος και ο λειχήνας.