Η εφαρμογή οξέων ή καυστικών διαλυμάτων στο δέρμα προκαλεί μια ελεγχόμενη βλάβη, η οποία ενεργοποιεί τους επουλωτικούς μηχανισμούς προάγοντας την κυτταρική ανανέωση, την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, την αντικατάσταση των «φθαρμένων» κυττάρων με νέα, υγιή, απολύτως λειτουργικά κύτταρα, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της εικόνας ενός κουρασμένου, φωτο- και χρονογηρασμένου δέρματος.

peeling

Όσο μεγαλύτερη σε βάθος είναι η ελεγχόμενη βλάβη που προκαλείται, τόσο περισσότερο διαρκούν οι επανορθωτικοί μηχανισμοί, τόσο θεαματικότερα και μεγαλύτερης διάρκειας είναι τα αποτελέσματα.

Οι εφαρμογές peeling συμβάλλουν στη βελτίωση της μικρορυτίδωσης και της χαλάρωσης του προσώπου (lifting effect), της τονικότητας και της ελαστικότητας του δέρματος, καθώς και των κηλίδων, προσδίδοντας στο δέρμα ανανεωμένη όψη, λάμψη και χρωματική ομοιομορφία που, πέραν του ότι είναι περισσότερο αισθητικώς αποδεκτά, εκλαμβάνονται ως δείκτης καλής γενικής κατάστασης υγείας ενός ατόμου.

Τα peeling μπορούν να συνδυαστούν με πολλές αντιγηραντικές τεχνικές, ο συνδυασμός των οποίων προσφέρει, αθροιστικά, καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.