Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως αποτελούν μια θεραπεία αποκατάστασης της απώλειας όγκου ως αποτέλεσμα της γηραντικής διαδικασίας (αντιστροφή του «τριγώνου νεότητας»), με στόχο τη διόρθωση των αρνητικών συναισθημάτων (εικόνα κόπωσης, λύπης) που εγκαθίστανται με την πάροδο των ετών εις βάρος των θετικών συναισθημάτων που χαρακτηρίζουν ένα νεανικό πρόσωπο (φρέσκο, ξεκούραστο, χαρούμενο).

Βελτιώνονται ο όγκος και το περίγραμμα των χειλέων, η περιστοματική μικρορυτίδωση (ρυτίδες του καπνιστή), οι ρινοπαρειακές αύλακες, τα μάγουλα, τα ζυγωματικά, η κάτω γνάθος (επαναπροσδιορισμός σχήματος προσώπου), η απώλεια όγκου των κροτάφων, η περιοχή των ματιών (tear trough), η θέση και το σχήμα των φρυδιών, τα χέρια.

Η σωστή τεχνική εφαρμογής ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μικροαιματωμάτων και είναι σχεδόν ανώδυνη.

Υπάρχουν συγκεκριμμένοι κανόνες, οι οποίοι εφόσον ακολουθηθούν, μπορούν να βελτιώσουν και να αναδείξουν τα ιδιαίτερα, προσωπικά χαρακτηριστικά του καθενός. Η μη συμμόρφωση σε αυτούς, συμπεριλαμβανομένου της υπέρβασης των ορίων του φυσικού («πιστευτού») είναι πιθανό να οδηγήσει σε θεραπευτικά αποτελέσματα χαμηλότερα των προσδοκιών. Οι σύγχρονοι κανόνες στην αντίληψη της αισθητικής επιβάλλουν σταδιακή, φυσική βελτίωση (less is more!) και τα θεαματικά αποτελέσματα που όλοι θέλουν να μάθουν σε ποιο γιατρό οφείλονται αποτελούν, πλέον, τάση του παρελθόντος.

Ο τρόπος προσέγγισης και η σε βάθος εξατομικευμένη άναλυση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε προσώπου με σκοπό την αναζήτηση του προσωπικού ιδανικού κάλλους και όχι ενός ιδανικού κάλλους με την ευρύτερη έννοια, καθώς και η διατήρηση της φυσικότητας, της αρμονίας μεταξύ των αισθητικών περιοχών του προσώπου, είναι μέγιστης σημασίας. Μια επιτυχημένη θεραπεία είναι συνάρτηση του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί και της εμπειρίας του γιατρού (premium quality filler, experienced injector).

Η χρήση δερματικών εμφυτευμάτων (calcium hydroxylapatite, hyaluronic acid) στα χέρια βελτιώνει την εικόνα σκελετωμένων άκρων με ορατά αγγεία, χαρίζοντας μια νεανικότερη όψη.

Τα δερματικά εμφυτεύματα μπορούν να συνδυαστούν με πολλές αντιγηραντικές τεχνικές, ο συνδυασμός των οποίων προσφέρει, αθροιστικά, καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.