Η μικροέγχυση βοτουλινικής τοξίνης σε επιλεγμένες περιοχές αδρανοποιεί παροδικά τη μετάδοση νευρικών ερεθισμάτων σε συγκεκριμένους μύες του προσώπου και του λαιμού, οι οποίοι τελικά συσπώνται λιγότερο, βελτιώνοντας αισθητά τις ρυτίδες.

Ασθενείς με ήπια πτώση των φρυδιών που δεν επιθυμούν ή δε χρειάζονται μια πιο επεμβατική προσέγγιση (χειρουργικό lifting) επωφελούνται σημαντικά της χημικής ανόρθωσης των φρυδιών (χημικό lifting φρυδιών).

botox

Η περιοδική επανάληψη των θεραπειών μειώνει το ρυθμό εμφάνισης νέων, δυναμικών ρυτίδων έκφρασης και βελτιώνει τις προϋπάρχουσες στατικές ρυτίδες. Επιπλέον, τα αποτελέσματα ασθενών που έχουν υποβληθεί σε άλλες μη επεμβατικές ή επεμβατικές θεραπείες (π.χ. δερματικά εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως, laser, lifting), διαρκούν περισσότερο.

Η τεχνική μικροέγχυσης ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μικροαιματωμάτων και είναι σχεδόν ανώδυνη.

Οι σύγχρονες τάσεις προσέγγισης του αισθητικού προτύπου έχουν αφήσει πίσω τη στατική αντίληψη του παρελθόντος, δίνοντας τη θέση τους σε μια πιο δυναμική, ενεργητική θεώρηση της ομορφιάς και επιβάλλοντας εφαρμογές που δεν έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα απλά και μόνο τη λείανση των ρυτίδων («κυνήγι ρυτίδων»!). Ο στόχος είναι η απάλυνση των ρυτίδων, σε συνδυασμό με την ανάδειξη θετικών συναισθηματικών χαρακτηριστικών, όπως αυτά διακρίνονται σε ένα νεανικό πρόσωπο (φρέσκο, ξεκούραστο, χαρούμενο), χωρίς επιβάρυνση της εκφραστικότητας του, η οποία σχετίζεται στενά με την προσωπικότητα ενός ατόμου (μη λεκτική επικοινωνία).

Η βοτουλινική τοξίνη μπορεί να συνδυαστεί με πολλές αντιγηραντικές τεχνικές, ο συνδυασμός των οποίων προσφέρει, αθροιστικά, καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.